Filmy mimo mainstream
18.10.2020 | bakeero

SERIÁL: The Outsider – obnovená premiéra úkladného vraha

Filmfanatic miluje temné kriminální thrillery. V posledních letech mohl mít radost třeba z Temného případu, nebo i daleko civilnějšího Mindhunter. Když se tedy HBO vytasila s další adaptací proslulého spisovatele Stephena Kinga, bylo jen otázkou času, než se Outsider dostane do hledáčku.

Seriál začne poměrně zostra, až se divák nestačí divit, že vrah je dopaden ještě v prvním díle a důkazy se zdají neprůstřelné. Filmfanatic si naštěstí nezjišťoval žádné bližší informace, a tak se mohl těšit na příjemné překvapení, které mu další děj nabídl. A to stejné doporučuji také vám. Nic bližšího si o seriálu nezjišťujte a pokud máte rádi temné kriminální thrillery s mysteriózním nádechem, bez rozmyslu dejte Outsiderovi šanci.

Obvyklý podezřelý
Před kamerou se objevují celkem známé tváře, i když nejde vyloženě o první ligu. Nicméně typologicky sedí všichni zúčastnění do svých rolí takřka dokonale a tím přispívají k silné atmosféře, která patří k největším přednostem Outsidera. Dalším trumfem je poměrně originální záporák. Proč pouze “poměrně”? Protože pokud máte nakoukáno, jistě si vzpomenete na jeden nejmenovaný mysteriózní film s Denzelem Washingtonem, kde už se tenhle zabiják objevil ;-)

Právě přerod z detektivního thrilleru do mysteriózní roviny je další ingrediencí, která vám bezesporu ulpí na jazyku a přispěje k velice šťavnatému zážitku. Je sice pravda, že seriál trochu ztratí tempo za svojí polovinou, ale poměrně nekompromisní závěr si získal moje sympatie zpět.

Uvěřitelnost postav
K dokonalosti možná chybí ubrat několik epizod a zážitek tím ještě více zhutnit, ale i tak patří Outsider k tomu nejlepšímu, co (minimálně letos) žánr temného krimi nabídl. Velkou roli hraje také psychologie postav a tu bych rád ocenil, protože všem zúčastněným jsem jejich motivace bezezbytku věřil a nikdo mě neiritoval.

Díky konkurenci, která na poli seriálů mezi televizními stanicemi vládne, je hladový divák znovu vítězem. Toužíte-li tedy poznat dalšího zajímavého vraha s mysteriózní aurou, vydejte se po stopách Outsidera

6/7
Atmosféra, psychologie postav a originální zabiják. To jsou největší přednosti Outsidera, i když pro znalce může být záporák starým známým ;-)
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
SERIÁL: The Outsider – obnovená premiéra úkladného vraha

Outsider / USA The Outsider

Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller

USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci: Richard Price
Režie: Andrew Bernstein, Jason Bateman, Igor Martinovic…
Předloha: Stephen King (kniha)
Scénář: Richard Price, Jessie Nickson-Lopez, Dennis Lehane
Kamera: Zak Mulligan, Rasmus Heise, Igor Martinovic, Kevin McKnight
Hudba: Danny Bensi, Saunder Jurriaans
Hrají: Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca, Regina Ting Chen, Harrison Stone, Leiloni Arrie Pharms, Athena Akers, Summer Fontana, Michael Esper, Claire Bronson, Hettienne Park, Scarlett Blum, Matthew Carter, DJames Jones…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku