Filmy mimo mainstream
09.10.2017 | bakeero

SERIÁL: Sedmilhářky – matky ve varu

HBO už na seriálovém poli dávno nemá tak výsostné postavení, jako tomu bylo dřív. Na trhu jsou totiž další silní hráči – především Netflix. Pro diváka jsou to ale jenom pozitivní zprávy. Kvalita produkcí totiž neustále stoupá a sledovat všechny opravdu hodnotné seriály už podle Filmfanatica prostě a jednoduše nelze. Musíte si vybrat. A já jsem si nedávno vybral opravdu dobře.

Sedmilhářky se na první pohled tváří jako seriál pouze pro ženy. Silná herecká sestava ženských hollywoodských hvězd je doplněna o méně známe mužské tváře a mužský prvek je v celém seriálu skutečně spíše na druhé koleji. Ale nenechte se mýlit, že tohle obsazení by pro muskulaturnější část populace nebylo stravitelné.

Ony totiž ženy dokáží být leckdy tvrdší, než-li muži. Což seriál Sedmilhářky dokonale potvrzuje. Občas vám motivy postav mohou přijít trochu přehnané, ale přistoupíte-li na seriálovou realitu, dostanete skutečně hutné komunitní drama, které ve vás zanechá silnou stopu.

Herecké výkony jsou skutečně na té nejvyšší úrovni. Nejvíce koncertují Reese Witherspoon, Nicole Kidman a také Shailene Woodley, která reprezentuje mladou generaci. Seriál v prvních epizodách tak trochu mate tělem, protože se zdá, že případ je jasný a v sedmi dílech budeme rozplétat spíše motivy, než pátrat po viníkovi. Jenže každý další flashback z výslechové místnosti uštědří téhle naivní představě další a další hit, ze kterého se vzpamatujete až během úplného závěru poslední epizody. Ještě na jejím začátku budete mít tolik vodítek, že tipnout si, jak to všechno dopadne, nebude úplně snadné.

Sedmilhářky zkrátka patří k tomu nejlepšímu, co jsem letos na seriálovém poli viděl. A jelikož dobrých seriálů s takhle silným ženským obsazením je doslova jako šafránu, Filmfanatic ho rozhodně doporučuje – šesti ze sedmi.

6/7
Hodně hutné komunitní drama. Takhle silný seriál se zaměřením na ženské hrdinky jsme tu snad ještě neměli.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
SERIÁL: Sedmilhářky – matky ve varu

Sedmilhářky / Big Little Lies (TV seriál)

Drama
USA, 2017, 6 h 49 min

Režie: Jean-Marc Vallée
Předloha: Liane Moriarty (kniha)
Scénář: David E. Kelley
Kamera: Yves Bélanger
Hrají: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker, Sarah Burns, Kathryn Newton, Hong Chau, Kelen Coleman, Jeffrey Nordling, Mark Adair-Rios, P.J. Byrne, Lacy Camp, Gia Carides, Joseph Cross, Carrie Wampler, Merrin Dungey…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku