Filmy mimo mainstream
29.06.2017 | bakeero

RECENZE: John Wick 2 – mistr headshot se vrací

První John Wick se stal v roce 2015 hitem. Akční béčko, které si natočili kaskadéři podle svého vlastního přesvědčení, uchvátilo diváky akčního žánru a Keanu Reevese vrátilo na výsluní. Film zaznamenal také slušné tržby; při rozpočtu 20 milionů dolarů vydělal celosvětově téměř 90 a při takovýchhle počtech zkrátka druhý díl musel přijít.

Popravdě jsem se trochu ztrácel, kde že autoři navázali příběhovou nit, ale fakticky na tom vůbec nezáleží. Vše zůstalo při starém; zabijácká společnost ctící vlastní zákony i měnovou unii a také to, že John Wick chce do hitmanovského důchodu. Jenže také tentokrát musí kvůli shodě nejrůznějších okolností odložit bačkory a chtě nechtě vykonat “poslední” kšeft.

Na rozdíl od prvního dílu se tentokráte vyprávíme také do světa. A římské exteriéry padnou Johnu Wickovi stejně, jako jeho elegantní oblek s neprůstřelnou podšívkou. Tenhle výběr se povedl, stejně jako sázka na ulízlého padoucha, kterého si s chutí zahrál Riccardo Scamario. Ale oproti prvnímu dílu přece jen došlo k malému posunu. John Wick už zdaleka není tou babou Jagou, ze které se všem roztřesou kolena. Jeho smrtonosná aura bůhvíproč pohasla. I když by tomu z logiky věci mělo být spíš obráceně. Vždyť v prvním díle vymlátil prakticky celou pobočku ruské mafie, sakra!

Jenže tentokrát se z Johna Wicka stává lovná zvěř, na kterou si brousí zuby pomalu každý druhý bezdomovec ve městě. Což s sebou na druhou stranu přináší jedno významné plus; větší počet cílů k likvidaci. Druhé dějství je tedy ještě akčnější než první díl a od dob druhého Zátahu jsme tu neměli koncentrovanější akční řežbu.

Jenže zatímco indonéské pecce jste všechny ty souboje na pěst žrali a brali je krvavě vážně, Johnu Wickovi by slušelo, kdyby se jeho headshoty braly trochu s nadsázkou. Jako tomu bylo v jeho prvním vystoupení. Tohle je asi největší slabina, které si Filmfanatic všimnul. Už je to zkrátka až moc macho. Skoro jako filmy Chucka Norrise a to nepřeháním.

Pokud ale přistoupíte na tuhle chlapáckou hru a řeknete si, že podobně suverénních hrdinů je dnes doslova jako šafránu a měli bychom si je tedy spíš hýčkat, než jim vyčítat jejich dominanci a suverenitu, pak se dočkáte možná ještě lepšího zážitku, než vám přinesl první díl.

4/7
Adaptace neexistující videohry pokračuje. Tentokráte s cheaty, takže nepřátelé padají jako za časů Arnieho Komanda a je to trašná macho řežba!
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
RECENZE: John Wick 2 – mistr headshot se vrací

John Wick 2 / John Wick: Chapter Two

Akční / Krimi / Thriller
USA, 2017, 122 min

Režie: Chad Stahelski
Scénář: Derek Kolstad
Kamera: Dan Laustsen
Hudba: Tyler Bates, Joel J. Richard
Hrají: Keanu Reeves, Common, Bridget Moynahan, Ian McShane, John Leguizamo, Lance Reddick, Thomas Sadoski, Ruby Rose, Riccardo Scamarcio, Peter Stormare, Laurence Fishburne, Perry Yung, Aly Mang, David Patrick Kelly, Crystal Lonneberg, Claudia Gerini, Angel Pai, Alex Ziwak, Mark Vincent, Marmee Cosico, Chris LaPanta, Doris McCarthy, Franco Nero…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku