Filmy mimo mainstream
07.10.2016 | bakeero

RECENZE: +1, takže double párty

Filmů o teenagerských pařbách známe dost. Většinou se všechno zvrtne takovým způsobem, že u toho teče krev nebo jiné tělní tekutiny, ale to není případ plus jedničky. Což ale neznamená, že tahle párty proběhne podle plánu. O +1 jde jen těžko napsat něco bez toho, aniž by člověk spoileroval. Ale budu se snažit prozradit co nejméně.

Hlavní zápletka by se dala popsat asi takhle; dva kámoši (David a Teddy) se dostanou na nejlepší párty roku, kde se ale za chvíli objeví další David a Teddy. Kdo jsou? Co chtějí? A jsou nebezpeční? Na některé otázky dostanete odpovědi v průběhu filmu a některé zůstanou nezodpovězené i po závěrečných titulcích.

Tenhle film je totiž ve své podstatě stejně neukotvený, jako jeho postavy. Ústřední nápad je zajímavý, občas se v ději objeví inovativní náznaky, ale ve finále to celé tak nějak vyšumí do ztracena. Respektive ne vše dává dokonalý smysl. Možná by z toho byl ve výsledku lepší kraťas, než celovečerní film, ale co už?!

+1 má až překvapivé množství speciálních efektů a ty nevypadají vůbec zle. Až jsem byl překvapený, že rozpočet nepadl na nějakou tu známější hereckou tvář, ale byl prakticky úplně zbytečně utopen právě na efekty. Film by se totiž úplně bez problémů obešel i bez nich.

Jestli tedy máte náladu vyrazit na postpubertální párty, kde je všechno double – takže holky mají všechno 2x, něco dokonce 4x – a vyhlížíte prostoduchou zábavu, plus jednička je filmem pro vás. Kdo by radši něco dospělejšího, tomu Filmfanatic doporučuje Koherenci.

2/7
Dobrý námět na epizodu Krajních mezí. V celovečerním měřítku jsou ale vidět nedostatky, které neschováte ani, když přidáte +1.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
RECENZE: +1, takže double párty

+1 / Plus One

Thriller / Sci-Fi / Horor / Drama
USA, 2013, 96 min

Režie: Dennis Iliadis
Scénář: Dennis Iliadis, Bill Gullo
Kamera: Mihai Malaimare Jr.
Hudba: Nathan Larson
Hrají: Ashley Hinshaw, Rhys Wakefield, Rhoda Griffis, Lilly Roberson, April Billingsley, Marla Malcolm, Chrissy Chambers, Hannah Kasulka, Natalie Hall, Valyn Hall, Logan Miller, Colleen Dengel, Suzanne Dengel, Marisela Zumbado, Christopher Marrone, Jonathan Kleitman, Peter Luis Zimmerman, Adam David Thompson…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku