Filmy mimo mainstream
26.08.2016 | bakeero

RECENZE: In the Deep – žraloci nečíhají jen v mělčinách

Před časem vás Filmfanatic vystrašil tím, co na vás číhá v Mělčinách a na moře se vydáme i dnes. Jenže tentokráte do hlubiny.

Zdá se, že tohle léto přišli filmaři na chuť minimalistickým žraločím filmům. No, musím přiznat, že kdyby se tenhle subžánr rozrostl o další, alespoň podobně kvalitní kousky, nebyl bych proti. In the Deep sice nedosahuje kvalit vychvalovaných Mělčin, ale pořád jde o hodně dobrou jednohubku, která vás udrží v napětí.

Dvě Američanky (sestry) vyráží na společnou dovolenou kamsi do Mexika. Poflakování se na hotelovém baru a flirtování s místními gringos už se jim ale pomalu zajídá, takže se rozhodnou okořenit si tenhle výlet trochou adrenalinu. Vydají se na prorezlou rybářskou kocábku, ze které je ve žraločí kleci spustí do hlubin. Jedině tam totiž najdou vnitřní rovnováhu a smíření se s krachem vztahu jedné z nich. Tedy, nejspíš v něco podobného doufali. Naštěstí pro diváka; k nějaké katarzi povede poměrně trnitější cesta, než vyvalit bulvy do slané vody.

Určitě vám došlo, že něco se strašně pokazí a obě sestry zůstanou uvězněné v kleci na dně moře – ostatně prozrazuje to už samotný plakát filmu. Kolem klece pak začnou kroužit žraloci a začne boj s časem i omezenou zásobou kyslíku. Jakkoli zní tahle zápletka celkem uvěřitelně, vězte, že žádné realistické drama nás nečeká. In the Deep je oddychovou jednohubkou v tom nejbéčkovitějším slova smyslu. Leckdy už je to za vlasy přitažené až moc, ale v rámci celé stopáže si film alespoň drží nit. V kontextu toho pak nepřekvapí fakt, že se dočkáme i nejlepšího žraločího útoku na plátně, který se vlastně vůbec nestal. Přeberte si to jak chcete :-)

Jestli se vám líbily Mělčiny, klidně sáhněte i po In the Deep. Dostanete něco hodně podobného – fakticky bych mohl napsat, že kde Mělčiny svým přístupem končí, tam In the Deep začíná. Všechny scény, ve kterých figuruje žralok jsou hodně povedené, takže nudit se určitě nebudete.

3/7
Další žraločí minimalismus. Tentokráte v efektivnějším a trochu hloupějším podání. Ale jako letní jednohubka funguje výborně.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
RECENZE: In the Deep – žraloci nečíhají jen v mělčinách

47 Meters Down / In the Deep

Thriller
Velká Británie, 2016, 87 min

Režie: Johannes Roberts
Scénář: Johannes Roberts, Ernest Riera
Kamera: Mark Silk
Hudba: tomandandy
Hrají: Mandy Moore, Claire Holt, Matthew Modine, Yani Gellman, Chris J. Johnson

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku