Filmy mimo mainstream
06.05.2015 | bakeero

RECENZE: The Loft – doupě nevěrníků v ohrožení

Režisér Erik Van Looy v Americe zremakoval svůj vlastní film Loft z roku 2008. Původní belgickou verzi jsem sice neviděl, ale rozdíly prý prakticky neexistují. Snad vyjma lokací. Stojí tedy tahle thrillerová konverzačka za to?

Zápletka se točí okolo tajného doupěte (bytu) partičky nevěrníků. Ti ho společně sdílejí a tají před svými ženami. Stejně, jako dámské návštěvy, které si sem vodí. Jednoho rána ale v bytě najdou mrtvolu nahé ženy připoutané k posteli a začínají problémy. Logicky.

I když před sebou mají mrtvolu, záletníci stále nechtějí, aby se jejich tajné hnízdo provalilo a manželky z toho vyvodily patřičné následky. Jenže určitě se tak stalo. Díky flashbackům a flashforwardům totiž víme, že všichni teď sedí na policejní stanici, kde podávají vysvětlení.

Ve filmu se opravdu především konverzuje, takže rozhodně nečekejte nějaké akční scény. Nečekejte ale ani žádnou nahotu. Což je u filmu, jehož středobodem je sex, poněkud podivné, ale budiž. Na první pohled vám nic nechybí a situace se pěkně zamotává, takže se zkrátka nenudíte.

Jednotlivé figury postupně odkrývají svá tajemství a i když nejspíš dostanete nějaké to podezření, závěrečné twisty čekat nebudete. Překvapivých zvratů může být na někoho možná až příliš, ale na první pohled dávají smysl. Alespoň ten filmový.

Pokud tedy máte chuť na napínavou hru s nevěrou, měl by vás The Loft zaujmout. Předem ale upozorňuji, že žádná z hlavních mužských (a vlastně ani ženských) postav není svým chováním sympatická. Celý film je zkrátka o soužití lidí, kteří před sebou mají tajemství, i když spolu sdílí jednu postel. Ve výsledku si tedy svůj osud všichni zaslouží, protože tolik cynismu jsem na plátně už dlouho neviděl.

5/7
Fajnová thrillerová konverzačka s nesympatickými postavami, ale zajímavými dějovými zvraty.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
RECENZE: The Loft – doupě nevěrníků v ohrožení

The Loft

Thriller / Drama
USA, 2014, 108 min

Režie: Erik Van Looy
Scénář: Wesley Strick
Kamera: Nicolas Karakatsanis
Hudba: John Frizzell
Hrají: James Marsden, Wentworth Miller, Isabel Lucas, Karl Urban, Rhona Mitra, Margarita Levijeva, Rachael Taylor, Eric Stonestreet, Valerie Cruz, Kristin Lehman, Elaine Cassidy, Robert Wisdom, Kali Rocha, Laura Cayouette, Graham Beckel, Matthias Schoenaerts, Griff Furst, Dora Madison Burge, Ric Reitz, Lauren Thomas, Leticia Jimenez

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku