Filmy mimo mainstream
27.11.2013 | bakeero

Recenze: Apokalypsa v Hollywoodu – další konec světa na pařbě

Seth Rogen se zabydlel v L.A. Dorazil mu kámoš z Kanady a oba se vydávají na kolaudačku k Jamesi Francovi, kde potkají Rihannu, Michaela Ceru, Jonaha Hilla a další známé xichty. Pak se otevřou brány pekelné a nastane apokalypsa, konec světa, soudný den nebo něco takového.

Nelžu vám slovem, tohle je skutečně děj bláznivé komedie, která tedy neklame tělem a nelže názvem. Partička, která má za sebou Superbad (McLovin se tu taky objeví), Travičku zelenou atd. si zkrátka udělala jakousi zastávku, na které tak trochu rekapituluje a tak trochu našeptává producentům, co by si chtěli kluci natočit dál.

Celý film se vlastně odehrává ve zmíněném bytě Jamese Franca, který tu hraje Jamese Franca, stejně jako Seth Rogen hraje Setha Rogena atd. Všichni se společně schovávají před okolní zkázou a rekapitulují u toho své vztahy. Ale nebojte, není to taková nuda, jak by se mohlo zdát. Většinou jde o vtipné momenty, ale je pravda, že s přibývající stopáží už to celé začíná drhnout. Závěrečné vykoupení je tedy vykoupením i pro diváka a já se hned po závěrečném rajském klipu Backstreet Boys neubránil srovnání. S čím? Tušíte správně, pokud vás napadlo britské U Konce světa, kde apokalypsa také přišla s jednou legendární pařbou. A ač je mi obvykle britský humor bližší, než ten americký, tady zvítězil Elvis nad Beatles a palec nahoru bych v minisouboji dal právě Apokalypse v Hollywoodu.

Jestli se vám tedy líbil Superbad, Travička zelená, Zack a Miri točí porno nebo další filmy od Setha Rogena a spol., určitě si užijete i tenhle kousek. Pravda, není to taková jízda, jde spíš o relax a rekapitulaci, ale i tak vás to příjemně pohladí po filmové duši.

4/7
Američané mají větší smysl pro dramatičnost i epičnost a apokalypsa má v jejich podání vskutku světová měřítka. A epicentrum v Hollywoodu.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
Recenze: Apokalypsa v Hollywoodu – další konec světa na pařbě

Apokalypsa v Hollywoodu / This Is The End

USA This Is the End
Komedie / Fantasy
USA, 2013, 107 min

Režie: Seth Rogen, Evan Goldberg
Scénář: Seth Rogen, Evan Goldberg
Kamera: Brandon Trost
Hudba: Henry Jackman
Hrají: James Franco, Jason Segel, Jonah Hill, Seth Rogen, Michael Cera, Paul Rudd, Emma Watson, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson, Rihanna, Aziz Ansari, David Krumholtz, Martin Starr, Mindy Kaling, Evan Goldberg, Jason Trost, David Jensen, Ricky Mabe…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku