Filmy mimo mainstream
16.10.2013 | mdr

Jak Filmfanatic hodnotí filmy? Parta Sedmi statečných se představuje

Všechny filmové weby hodnotí jednotlivé snímky stejně a zoufale neoriginálně – procenta, stupnice od jedničky do deseti, případně známkování jako ve škole. FilmFanatic chtěl jít jinou cestou, proto jsme o našem způsobu hodnocení dlouho přemýšleli.

Když už to vypadalo, že se budeme jen zbytečně trápit, doslova ze západu slunce nám přijela nečekaná pomoc. V televizním programu jsme totiž zahlédli Sedm statečných, políbila nás múza a bylo rozhodnuto rychleji, než by Chico zatleskal.

Filmy proto budeme hodnotit podle jednotlivých členů legendární party hrdinů divokého západu. Každý má totiž podle nás svůj protějšek v některé z postav. Podívejte se, jak se na stupnici od 1 do 7 orientovat.

7/7
Chris (Yul Brynner)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party. Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.

6/7
Vin (Steve McQueen)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.

5/7
Bernardo (Charles Bronson)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách. Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.

4/7
Britt (James Coburn)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem, ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.

3/7
Harry (Brad Dexter)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté. Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.

2/7
Lee (Robert Vaughn)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem. Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.

1/7
Chico (Horst Buchholz)
Looser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte, když už se to nepodařilo nám.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku