Filmy mimo mainstream
16.10.2013 | bakeero

Ekonomika Hollywoodu – jak je to doopravdy s tržbami filmů (kniha)

Na většině filmových webů mají rubriku Box Office, kde komentují tržby jednotlivých premiér o uplynulém víkendu. Podle toho pak spekulují, jestli si film zaslouží pokračování – alespoň z finančního hlediska. Po přečtení téhle knížky vám bude jasné, že kino už film dávno neživí a všechny tyto spekulace jsou tím pádem naprosto zbytečné.

Pokud se o kinematografii zajímáte podrobněji, tak nejspíš tušíte, že kino už vážně není tou hlavní dojnou krávou, která platí filmovou produkci. Jenže určitě nečekáte, že pravda je až tak tvrdá, jak se tady dočtete. Zjistíte také, jakou cílovku si hollywoodští hlavouni vybírají pro své filmy, jak se to má s pojistkami herců, vlivem ratingu na tržby, státními dotacemi i daňovými úlevami a jak se hollywood srovnává s novými možnostmi digitální distribuce.

Knížka je napsaná čtivě – žádné ryze odborné výrazy, nejsou v ní zbytečné pasáže a všechno zkrátka zhltnete na jeden zátah. Navíc není dlouhá, takže jde skutečně rovnou k podstatě věci a obohatí váš kulturní rozhled o málo komentovaný segment filmového průmyslu.

Ekonomika Hollywoodu – jak je to doopravdy s tržbami filmů (kniha)

Ekonimika Hollywoodu

Edward Jay Epstein

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku