Filmy mimo mainstream
14.10.2016 | bakeero

Star Wars: Rogue One – nový trailer a souhrnné info

Další film ze světa Star Wars dorazí do kin už 15. prosince 2016. Včera vyšel nový trailer a nebude tedy od věci, když si uděláme malou rekapitulaci toho, co všechno o chystaném spinoffu víme.

Star Wars: Rogue One se bude odehrávat mezi epizodou III (Pomsta Sithů) a IV (Nová naděje) a bude se hrát o získání plánů první Hvězdy smrti – kterou pak slavně zničí Luke Skywalker.

Režisérskou taktovku dostal na starosti Gareth Edwards (Godzilla) a podle Filmfanatica to není špatná volba. Rogue One bude oproti dalším výletům do jedné předaleké galaxie jiný v tom, že tentokrát se nebudeme točit kolem Síly, Jediů a Sithů, ale řadových válečníků – lidí, co namísto světelných mečů tasí laserové pistole a pušky.

rogue-one_01

Polarizace postav nejspíš nebude tak jednoduše černobílá, jako tomu bylo v jednotlivých epizodách, ale noví hrdinové budou mít víc odstínů i vrstev. To, co však bude stejné třeba s epizodou VIII, bude hlavní ženská hrdinka. Jyn Erso je samotářkou, co od 15 let žije sama, má záznamy v rejstříku a problémy s uznáváním autorit. Kolem sebe tahle rebelka sestaví různorodý tým, který ztvární řada zajímavých hereckých jmen; Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk nebo Riz Ahmed.

Moc bližšího toho o jednotlivých členech téhle party nevíme, ale pár střípků by se přece jen našlo. Alan Tudyk vlastně nebude hrát, ale jen propůjčí svůj hlas droidovi s označením K-2SO. Mads Mikkelsen by měl hrát otce Jyn Erso (což nejnovější trailer potvrzuje) a zatím nejprovalenější postavu si zahraje Forest Whitaker. Jeho Saw Gerrera je známý divákům seriálu Klonové války, kde se objevil ve 4 epizodách, ve kterých bojoval po boku Anakyna Skywalkera a Obi Van Kenobiho – spolu se svou sestrou. Rogue One se však odehrává 20 let po těchto událostech, takže bude určitě zajímavé sledovat, jak se tahle postava vyvinula.

rogue-one_02

Hlavním záporákem by měl být Orson Keric. Vysoce postavený člen galaktického Impéria, vedoucí vývoje pokročilých zbraňových systémů (co by to tak asi mohlo být?! :-) ). Ve filmu se objeví i další řada postav, které známe z hlavní dějové linie, ale bezesporu tou nejpopulárnější bude Darth Vader. Úloha jednoho z největších záporáků všech dob nicméně není nijak osvětlena, takže je možné, že se ve filmu jen mihne. Uvidíme.

Co ale víme určitě je to, že Rogue One bude první Star Wars filmem, ke kterému nebude skládat hudbu John Williams. Jeho místo zaujme Alexandre Desplat, jenž s režisérem Garethem Edwardsem spolupracoval už na zmiňované Godzille a má doma Oscara za hudbu k filmu Grandhotel Budapešť. Sám nevím, jak to má bez Williamse fungovat (obzvláště, když v traileru zní klasické Star Wars motivy), ale nechme se překvapit, jestli se Desplat vydá vlastní cestou, nebo se bude chtít přiblížit Williamsovi.

Myslím, že na Vánoce se můžeme těšit také letos, protože další výlet do světa Star Wars by vůbec nemusel dopadnout špatně. Co myslíte?

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku