Filmy mimo mainstream
10.10.2016 | bakeero

Kinovýhled: říjen 2016

Pomalu se blíží Oscarová sezóna a v kinech je tak trochu klid před bouří. Tentokrát to dalo práci vybrat pár zajímavých filmů, ale Filmfanatic znovu přináší výčet kinotipů – tentokráte na měsíc říjen 2016.

the-girl-on-the-train_cover Dívka ve vlaku
Premiéra: 6. října 2016
Mysteriózní / Thriller
Pokud se vám líbila Fincherova Zmizelá, pak byste měli zbystřit. Dívka ve vlaku slibuje podobně zamotanou podívanou, ale vsadím se, že tady to tak úsměvné nebude.

 

toni-erdmann_cover Toni Erdmann
Premiéra: 20. října 2016
Drama / komedie
Vypadá to tak trochu jako vážnější variace na Tátu v sukni. Taky tady si totiž jeden stárnoucí tatík hodlá najít cestu k odcizenému dítku skrze bizarní převlek. Průběžných 88% hodnocení na ČSFD dává tušit, že Němci s Rakušákama se nejspíš trefili do černého. Otázka je, jak stravitelný film to bude pro běžného diváka.

 

jack-reacher-never-go-back_cover Jack Reacher: Nevracej se
Premiéra: 20. října 2016
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Tady bych nesouhlasil s podtitulem filmu. První Jack Reacher se mi líbil. Byl sympatický svým až osmdesátkovým klaďasem v hlavní roli a já nevidím důvod, proč se na Cruisovo další akční variaci netěšit. Obzvláště poté, co minulý rok přepral Bonda se svojí Mission Impossible.

 

rings_cover Kruhy
Premiéra: 27. října 2016
Horor / drama
První americký Kruh ode mě dostal plnou palbu a ještě dnes bych ho asi zařadil do výčtu nej hororů po roce 2000. Podobnou stopu zanechal naposledy James Wan se Zajetím démonů. Nejspíš tak trochu z nostalgie a slepé víry bych tedy do výčtu říjnových tipů zařadil i další rozvíjení mytologie Kruhů.

 

V říjnu by Filmfanatic váhal mezi Dívkou ve vlaku a Jackem Reacherem. Nakonec dám ale na jistotu (Toma Cruise) a doporučil bych jeho další akční jízdu, které není důvod nevěřit. Už teď ale vyhlížejme listopad, kdy dorazí především skvěle hodnocení Příchozí od mého oblíbence Denise Villeneuva (Zmizení, Sicario a další).

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku