Filmy mimo mainstream
06.10.2015 | bakeero

Pokračování Promethea má svůj název

O tom, že Scottův Prometheus bude mít pokračování už Filmfanatic informoval. Teď zas víme o kousek víc a známe také samotný název filmu. Alien: Paradise Lost.

Původní Prometheus lákal hlavně na odhalení toho, co přesně předcházelo prvnímu Vetřelci. Nakonec si ale Scott chtěl nechat trochu více manévrovacího prostoru a od téhle myšlenky upustil. Což je na filmu hodně vidět, protože některé scény přímo vybízejí k tomu, že odhalí, co přesně vedlo k havárii mimozemské lodi z prvního Vetřelce, ale nakonec je všechno jinak.

Filmfanatic si Promethea nedávno zopakoval a zpětně se kaje za 4*, které filmu dal na ČSFD. Tohle zkrátka nebyl dobrý blockbuster.

Jenže definitivní odpovědi nejspíš nepřinese ani chystané pokračování. Scott totiž prozradil, že by k Prometheovi rád natočil ještě několik pokračování, ve kterých by vetřelčí universum a jeho kořeny odhaloval postupně.

Alien: Paradise Lost pak přímo odkazuje k básni Johna Miltona Ztracený ráj, v níž dojde i na boží potrestání lidských smrtelníků. A to jsou témata, která řešili už hrdinové v prvním Prometheovi.

Snad se tedy Scott k vetřelčí látce vrátí ve stejné formě, jako v současnosti s Marťanem.


BTW:
Scottův film dostal přednost před regulérním 5. Vetřelcem Neilla Blomkampa, takže uvidíme, kdy se jednotlivých snímků dočkáme. Alien: Paradise Lost by měl dorazit někdy v roce 2017, Blomkampův přírůstek tím pádem nejdříve o rok později, v roce 2018.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku