Filmy mimo mainstream
11.10.2015 | bakeero

Budoucnost patří terminátorům

Terminator Genisys (už druhý restart série za poslední dobu) sice kritiky příliš nenadchnul – na Rotten Tomatoes má aktuálně slaboučkých 26 %. Jenže celosvětové tržby sahaly až k půlmiliardě dolarů a to už je cifra, kvůli které se vyplatí značku podojit, než se práva vrátí zpátky k Jamesi Cameronovi (rok 2019).

Skalní fanoušci série možná budou skřípat zuby, protože nejnovější přírůstek do terminátoří rodinky je pro ně takovým pošpiněním rodinné tradice, ale nebude jim to nic platné.

Společnost Skydance totiž oznámila, že další díl nás nemine. Při jeho tvorbě se však bude hodně naslouchat fanouškům. Mají se totiž vyhodnotit data z celosvětové studie, kdy se hovořilo s příznivci série o tom, co se jim na Terminator Genisys líbilo a co ne, a podle toho se pak uklohní šestý díl.

Na první pohled to vypadá zajímavě, ale tenhle pionýrský postup má pár ale. Předně to ukazuje, že samotní autoři si s látkou nevědí moc rady a než aby tápali, nechají si všechno nadiktovat od fanoušků. A tady přichází druhé ale. Budou mít hlavní slovo ti skalní, pro které je původní Terminator Svatým grálem, nebo ti, pro které jsou první dva díly jen starým železem?

Uvidíme, co z toho nakonec vzejde. Filmfanatic vám recenzi Terminator Genisys přinese již tento týden a s ní i svůj názor na to, jestli si tahle značka vůbec zaslouží další pokračování a nebylo by lepší dát jí trochu toho zaslouženého odpočinku.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku