Filmy mimo mainstream
15.07.2015 | bakeero

Star Wars na Comic-Conu 2015

V americkém San Diegu se od roku 1970 každoročně koná sjezd všech fanboyů, nerdů a podobných multižánrových fanatiků známý pod názvem Comic-Con. Původně se akce zaměřovala pouze na komiksy, sci-fi a fantasy žánr. V současnosti už ale zahrnuje také řadu dalších odvětví populární kultury a s nějvětší pravděpodobností je to vůbec největší akce svého druhu na světě. Odhady hovoří o tom, že poslední roky se návštěvnost téhe čtyřdenní akce pohybuje okolo 130 000 návštěvníků.

Logicky tu tedy nemohly chybět ani Star Wars. Konkrétně šlo o hodně početný herecký ansámbl, který vedl režisér J. J. Abrams a všichni se tak trochu rozpovídali (samozřejmě v rámci možností toho, co už je možné prozradit) o epizodě sedm. Ta dorazí už letos o Vánocích, takže pomalu můžeme začít střihat metr.

Abrams se vyjádřil ve smyslu toho, že dělat Star Wars je pro něj ohromná pocta i zábava, protože mu vesmír téhle předaleké galaxie zkrátka učaroval. Dobře si však uvědomuje, že by neměl podlehnout fanboyovskému nadšení a začít točit shluk COOL scén, které ale ve výsledku nebudou dávat smysl a půjde tak spíš o samonosné štěky, než plnohodnotný celovečerní film. Dobře pro diváka.

Všemu tomu dění, které se před kamerou (skutečně) odehrávalo chtěl dát smysl, takže věřme, že nejde jen o plané reklamní žvásty, ale že se Abrams pochlapí minimálně stejně, jako se mu to povedlo při resuscitaci Star Treku.

Podobná slova o splněných snech a nadšení pak pronášeli také všichni mladí hrdinové budoucí trilogie. Ti navíc Abramsovi děkovali za to, že je skutečně nechal pobíhat kolem Malého Sokola, mezi všemi těmi explozemi – zkrátka a dobře za to, že se celý film netočil jenom před zeleným plátnem.

Na konec dorazili také legendární hrdinové původní trilogie. Princezna Leia, obroditel řádu Jediů Luke Skywalker i vesmírný pašerák Han Solo. Bylo fajn vidět všechny legendy pohromadě a popravdě už se nemůžu dočkat, až si o Vánocích 2015 vyrazím na Star Wars do kina. Věřím, že se chystáte taky. Nebo snad ne?

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku