Filmy mimo mainstream
18.06.2015 | bakeero

NAGANO: dočkáme se zfilmování legendárního vítězství

To to trvalo. Pomalu se blíží dvacáté výročí nejslavnějšího vítězství našeho ledního hokeje a u této příležitosti se filmaři konečně chopili iniciativy a rozhodli se tenhle legendární triumf zfilmovat.

Ale nedoufejte, že se můžeme těšit na obdobu amerického Hokejového zázraku. V naší národní nátuře prostě nemáme zakódované oslavování hrdinů, takže věci se klasicky nebudou brát až tak vážně. To je jasné už z traileru.

Ano, vidíte správně. Celý film bude loutkový a kdo ví, jak to nakonec všechno dopadne. Pokud bude humor založen pouze na tom, že se budou citovat hlášky typu “tak určitě”, mám silné obavy, že tenhle koncept zkrátka nemá šanci v celovečerním formátu uspět. Navíc Jarda Jágr si taky není nijak extra podobný a nejspíš se tedy dočkáme jenom zprznění jednoho z nejslavnějších okamžiků naší sportovní historie.

Kéž by se radši někdo odhodlal k tomu, aby Nagano natočil právě ve stylu Hokejového zázraku; jako triumf malého národa v srdci Evropy nad nejmocnějšími zeměmi světa – jak to kdysi tuším prohlásil Robert Záruba. A hlavně bez pochybností (!) – ať už to s tím Růžou bylo a je jakkoli. Souhlasíte?

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku