Filmy mimo mainstream
27.04.2015 | bakeero

US BOX OFFICE #17: Rychle a zběsile pořád jede, Avengers se blíží

Kvůli výpadku webu jsme zmeškali 2 rekapitulace víkendových tržeb v amerických kinech. Ale nemusí nás to mrzet, protože od posledního reportu s číslem 14 se nezměnilo vůbec nic. První příčku si totiž už počtvrté v řadě udržela sedmička Rychle a zběsile.

Tentokrát urvala něco málo přes 18 mil. USD a celkově má jen ze zámoří na kontě už více než 320 mil. USD. Ta čísla jsou prostě a jednoduše famózní, ale celosvětově je to ještě daleko větší nářez.

Tam už totiž parta kolem Vina Diesla nastřádala parádních 1,3 miliardy USD! S touhle cifrou je sedmý díl Rychle a zběsile aktuálně pátým finančně nejúspěšnějším filmem všech dob! A čtvrtá pozice, kde trůní závěrečný díl Potterovské série není nedosažitelný. Takže jednoduše klobouček.

Příští týden už ale do US kin dorazí dvojka Avengers (ve světě už premiéru měla) a nevím, co by se muselo stát, aby tahle partička superhrdinů neskončila na prvním místě žebříčku s brutálními tržbami. Od čtvrtka také v našich kinech, takže recenzi čekejte už o víkendu.

Kompletní žebříček tržeb v amerických kinech za uplynulý víkend si můžete prohlédnout tady.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku