Filmy mimo mainstream
01.04.2015 | bakeero

Disney přeprodal práva na Star Wars do Severní Koreje!

Společnost Walt Disney koupila práva na největší filmovou ságu všech dob (FUCK LOTR, FUCK Harry Potter) od George Lucase a jeho společnosti Lucasfilms teprve v roce 2012. Zaplatila za ně v přepočtu bezmála 80 miliard korun, jenže teď veškerá práva podstupuje Severní Koreji!

Částka, za kterou Disney značku Star Wars prodal není známa, ale spekuluje se o tom, že celá transakce nestála Severokorejce ani won! Tamní hackeři podporovaní komunistickou vládou totiž Disneymu údajně pohrozili podobným útokem, jaký před časem provedli na servery Sony. Akcionáři studia z této hrozby dostali takový strach, že na obchod přistoupili a už blížící se sedmá epizoda tedy vstoupí do světových kin kim pod severokorejsou vlajkou.

Samozřejmě netrvalo dlouho a k celé věci se okamžitě vyjádřil také režisér J. J. Abrams. Ten uvedl, že podle prvních instrukcí, které obdržel přímo od Kim Čong-una bude nutná celá řada přetáček a plánovaná premiéra na Vánoce 2015 je vážně ohrožena. V úvahu ale přichází premiéra už 16. 2. 2016, kdy je v Severní Koreji státní svátek (narozeniny Kim Čong-ila – otce Kim Čong-una).

Pokud jste celou novinku dočetli až sem a netrefil vás u toho šlak, tak vězte, že je to samozřejmě APRÍL :-)

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku