Filmy mimo mainstream
27.02.2015 | bakeero

Blomkampovo Vetřelci: máme se těšit, nebo obávat?

Neill Blomkapmp si nedávno doslova vydupal to, že natočí další pokračování Vetřelce. Podporu má i od samotné Ripleyové (Sigourney Weaver), takže nemálo fanoušků je doslova nadšených. Ale je pár povedených concept artů zárukou toho, že Blomkamp se nestane fanboyem, co pošle tuhle sérii k ledu?

Pro mně osobně bude velkou nápovědou to, jak se Blomkampovi s Weaverovou povedlo jejich společné sci-fi Chappie. Už jsem zmiňoval, že režisérův debut District 9 byl hodně fajn, ale oproti tomu Elysium bylo nefalšovaným filmovým zklamáním roku. A musím přiznat, že z trailerů cítím cosi shnilého i na Chappiem.

Navíc Blomkamp už se stačil vytasit s tím, že ve svém pokračování hodlá ignorovat ne jeden, ale hned dva poslední díly Vetřelců(!). Hardcore fandové mu za to možná budou tleskat a ani mě kdovíjak nesedla Fincherova trojka ani pozdější Vzkříšení, ale kam bysme s tímhle přístupem dospěli? Úcta k látce a historii značky by zkrátka měla být silnější, než vlastní ambice dokázat to, že patent na nejlepší rozlučku s Ripleyovou mám já.

Ve vzduchu proto začínám po prvotním (mírném) nadšení větřit obavy. Snad se ale v Blomkampovi pletu a ten nám za pár let dá takový vetřelčí nářez, že ho budem všichni nosit na ramenou a v srdcích jako toho, kdo stál za povedeným restartem téhle značky.

Jak to vidíte vy? Věříte Blomkampovi, nebo sdílíte mé obavy?

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku