Filmy mimo mainstream
02.01.2015 | bakeero

Stallone znovu v kůži Johna Ramba

Před lety se Sylvester Stallone vrátil a všem posměváčkům to pořádně natřel. Nejdřív coby Rocky Balboba a o dva roky později také coby druhá ikonická postava své vlastní filmografie John Rambo. Od té doby stačil vybudovat úspěšnou sérii Postradatelní, ale po kasovním neúspěchu třetího dílu má asi pocit, že je potřeba ještě jednou vzkřísit některou z legend. Z třetího dostaveníčka všech posledních akčních hrdinů totiž nevytřískal tolik, kolik by si představoval (ať už vinou uniklého DVDripu, nebo ne) a na scénu se tedy vrátí John Rambo.

Název v pořadí už pátého filmu o veteránovi z Vietnamu bude znít Rambo: Last Blood. A to je s ohledem na název prvního dílu (First Blood) přinejmenším stylové. Otázkou však zůstává, co Ramba přiměje, aby se zvednul z kavalce na ranči svého otce, kam zamířil na konci čtvrtého dílu. Soupeřem mu má být mexický drogový kartel, takže se nechme překvapit, co vraždící stroj vyprovokuje k činu.

Podle Stalloneho vlastních slov by pátý Rambo měl být takovou Zemí, co není pro starý Rambo série, ale bůhví, co tím bylo myšleno. Věříte, že se Stallonemu znovu podaří návrat? A nebo pro vás byla tahle série zakončena se ctí a další nastavování je zbytečné?

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku