Filmy mimo mainstream
18.12.2014 | bakeero

The Interview nejspíš vůbec neuvidíme

Pokud to nevíte, neznámí hackeři nedávno napadli servery společnosti Sony Studio. Zcizili gigabyty interních dat a také několik filmů. Mezi nimi bylo např. i tankové drama Fury, které se následně objevilo na internetu. Hlavním cílem byl ale od počátku film The Interview. V něm si Seth Rogen a James Franco utahují ze severokorejského vůdce Kim Čong-una a vůbec celého tamního režimu. Napojení zmíněných hackerů na Severní Koreu se prozatím oficiálně neprokázalo, ale čile se o něm spekuluje.

Nedávno pak neznámí pachatelé vyhrožovali tím, že série teroristických útoků propukne všude tam, kde se film bude promítat. Načež dali američtí kinaři hlavy dohromady a shodli se, že film nebudou promítat. Ihned se začalo spekulovat, že The Interview tedy poputuje rovnou na internet (formou VOD – Video On Demand), ale za čas studio ustoupilo i od tohoto modelu. Premiéru zkrátka odložilo na neurčito a začíná vymýšlet, co s The Interview vůbec bude. Což je zkrátka špatně!

A nejde teď o to, jaké kvality film má. Jde o to, že z tohohle ústupku by se mohl stát nebezpečný vzorec do budoucnosti. Studia se raději začnou vyhýbat kontroverzním tématům a autocenzura je na světě. Přímo jak z Orwellova utopického románu 1984. Co si o tomhle ústupku myslíte? A šli byste na film i v případě, že by nějací kyberteroristé vyhrožovali jeho návštěvou?

BTW: Snad se nějaký insider odhodlá k tomu, že film vyvěsí na internetu, abysme o tuhle taškařici nepřišli.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku