Filmy mimo mainstream
25.12.2014 | bakeero

The Interview míří do kin i na Youtube!

Peripetie okolo komedie The Interview nakonec nejspíš budou mít šťastný konec. Studio Sony se nejprve rozhodlo premiéru filmu na nátlak kyberteroristů zrušit (proti čemuž se ohradil i sám prezident Obama), ale teď se vytasilo s protiútokem.

Oproti původním cca 2 500 kinosálů sice půjde The Interview nakonec “jen” do zhruba 300 menších kin, ale vedle toho bude k vidění také na Youtube, Google Play a Xbox Video. Samozřejmě za symbolický poplatek; k jednorázovému zhlédnutí zhruba za 120 Kč, ke stažení za 300 Kč. Prozatím jen pro diváky z USA (nebo pro ty, kteří si dokáží změnit adresu IP), ale i tohle se dá považovat za vítězství svobody projevu.

Na IMDB už má film přepálené hodnocení (9,4/10 k 25. 12. 2014), které mají na svědomí lidé, kteří film ještě ani neviděli. Takže se nenechte zlákat; pokud vám rogenovský humor nesednul dřív (např. Apokalypsa v Hollywoodu), nepotěší vás ani tentokrát. Recenzenti příliš nadšení nejsou, ale jestli máte rádi tenhle osobitý styl humoru, neměli byste The Interview ve svátečním shonu opomenout. Filmfanatic vám samozřejmě přinese recenzi, jakmile to bude možné.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku