Filmy mimo mainstream
13.11.2014 | bakeero

O čem bude pátý Terminátor?

V roce 2019 se práva na Terminátora vrátí zpátky Jamesi Cameronovi – otci téhle pořád ještě legendární značky. Nemůžeme se tedy divit tomu, že studio Paramount (které vlastní práva v současnosti) jí hodlá ještě pořádně podojit. Právě proto dostaneme příští rok pátý terminátoří film, v roce 2017 šestý a v roce 2018 sedmý. Co ale o nejbližším přírůstku do téhle filmové rodinky zatím víme?

Znovu se bude cestovat v čase. John Connor v roce 2029 vyšle zpátky do minulosti vojáka Kyle Reese, aby tu našel a ochránil jeho matku Sarah Connorovou. Namísto bezbranné servírky ale Reese najde ostřílenou vojandu, kterou od jejích devíti let vychovává a chrání starý Terminátor (Arnold Schwarzeneger). Do osmdesátek ale dorazí také zlý Terminátor, načež se samozřejmě spustí mela.

Vím, zní to tak trochu jako vrstvení se realit v Návratech do budoucnosti – což byly komedie a my můžeme začít větřit prů*er. Ale snad se pátému Terminátorovi “nepodaří” poslat tuhle značku definitivně ke dnu. Což už se u mnohých fandů povedlo seriálovým Příběhům Sáry Connorové a relativně nedávnému Terminator Salvation. Já v Terminátořím universu pořád ještě vidím obrovský potenciál. Snad tedy obavy vezmou za své, i když ta šance je mizivá – bohužel.

BTW: Pátý terminátoří film se bude jmenovat Terminator: Genisys a premiéru bude mít 1. července 2015.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku