Filmy mimo mainstream
04.03.2015 | bakeero

Remake Sedmi statečných poodhaluje svojí sestavu

Sedm statečných má na svědomí systém hodnocení na Filmfanaticovi, takže rozhodně nebude od věci, když vás dnes seznámím se stavem věcí okolo remaku téhle westernové klasiky.

Pokud to nevíte, tak už původní verze s prostovlasým Yulem Brinnerem je remakem japonské klasiky Akiry Kurosawi Sedm samurajů. Přežvýkávání téhle látky tedy směle pokračuje také v jednadvacátém století. Vypadá to ale, že nejnovější cover verze o hrdinském činu sedmi statečných pistolníků / samurajů by nemusela dopadnout zle.

Scénář má totiž na svědomí Nick Pizzolatto (autor seriálové pecky True Detective aka Temný případ) a režie se ujme Antoine Fuqua. Ten má v poslední době na svědomí třeba zábavné béčko Pád Bílého domu a hodně povedený oldschoolový thriller Equalizer.

Hlavní hereckou hvězdou připravovaného remaku bude Denzel Washington a tenhle nestárnoucí borec zkrátka drsňáky umí. Dalšími statečnými budou Chris Pratt (Starlord ze Strážců galaxie) a nejnověji také Ethan Hawke, který už se s Washingtonem a Fuquou sešel u policejního dramatu Training Day.

Nechme se tedy překvapit, kdo doplní pistolnickou partičku dál a doufejme, že to bude podobně kvalitní obsazení, jako doposud.

Zajímá vás vůbec remake téhle klasiky?

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku