Filmy mimo mainstream
03.06.2015 | bakeero

Kinovýhled: červen 2015

Namísto jednotlivého kinotipu každý týden jsem se tentokrát rozhodl, že vám naservíruji poněkud celistvější menu. A to sice výběr toho nejzajímavějšího, co do našich kin dorazí v měsíci červnu. Filmy jsou řazeny chronologicky, podle toho, kdy mají premiéru, takže pojďme na to.

insidious3_cover Insidious 3: Počátek
Premiéra: 4. června 2015
Horor
Třetí kapitola duchařské série, která je ale ve skutečnosti prequelem popisujícím osudy jasnovidky Elisy Rainerové, jenž pomáhala rodinám v prvních dvou dílech. Oproti prvnímu dílu šel ten druhý kvalitativně dolů, takže doufejme, že tentokrát se povedené jedničce přiblížíme víc.

 

spy_cover Špión
Premiéra: 4. června 2015
Komedie
Komediální pokus Jasona Stathama už nějaká hodnocení má a nevypadá to, že by muselo jít o nějakou trapnou podívanou. Špiónských parodií se poslední dobou zrovna moc netočí, takže tohle by mohlo být fajn žánrové odlehčení.

 

jurrasic-world_cover Jurský svět
Premiéra: 11. června 2015
Akční / Dobrodružný / Sci-fi / Thriller
Legendární dinosauří svět Stevena Spielberga se vrací. V hlavní roli tentokrát uvidíme Chrise Pratta (Strážci galaxie), který v trailerech působí hodně sympaticky, takže věřme, že scénáristé mu připravili ucházející příběh. Potenciál totiž Jurský svět určitě má.

 

big-game_cover Sejmi prezidenta
Premiéra: 18. června 2015
Akční / Dobrodružný
Air Force One je sestřeleno a poslední nadějí amerického prezidenta (Samuel L. Jackson) je 13letý domorodý kluk, který ho jako jediný může provést nástrahami divočiny nehostinného Laponska. Tahle ujetina sbírá hodně rozporuplné reakce, ale minimálně za zkoušku by to mohlo stát.

 

cybernatural_cover Odebrat z přátel
Premiéra: 18. června 2015
Horor / Thriller
Jestliže patříte mezi fanoušky found footage, tak tohle je další z nepřeberné řady kousků, kterými si můžete zkrátit nudný večer. Tentokrát tu půjde o virtuální šikanu, kvůli které spáchá sebevraždu středoškolačka Laura Barns. V den výročí jejího úmrtí se ale začnou dít věci. Máte na to nervy? Filmfanatic snad ani ne.

 

get-hard_cover Zocelovací kůra
Premiéra: 25. června 2015
Komedie
Will Ferrell má nastoupit do vězení, ale aby tam uchránil svůj věneček, hodlá se stát z obyčejného uťáplého manažera pořádným drsňákem. Proto si najme specialistu, který ho má na život za mřížemi připravit. Na první pohled to vypadá jako parodie na všechny ty tréninkové montáže z Rockyho, ale uvidíme, jak to bude fungovat na plátně.

 

Doufám, že tohle zběžné summary vás inspirovalo alespoň k jedné návštěvě kina a pokud ano, klidně se nestyďte podělit v diskuzi, na jaký film jste nejvíc zvědaví. U Filmfanatica těsně vyhrává Jurský svět. Nad dalším kinovýhledem zdarec za měsíc…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku