Filmy mimo mainstream
13.07.2016 | bakeero

RECENZE: Grimsby – z prdele bratři

Sacha Baron Cohen už dal světu Aliho G, Borata, Bruna, Diktátora a teď i bratry z Grimsby. Neviděl jsem všechny zmíněné filmy, ale minimálně Ali G Indahouse považuju za perfektní komedii, respektive parodii životního stylu. Za něco podobného se u nás už brzy budou zavírat lidi, ale v nejstarší demokracii světa to naštěstí funguje trochu jinak. Tam si z toho můžete dělat legraci.

Takže koho si vzal Sacha Baron Cohen na mušku tentokrát? Samotné Angličany! Respektive tu méně šťastnou část její populace, která přežívá na zaplivaných sídlištích, v pajzlovitých pubech a naivně věří v nějaký mezinárodní úspěch anglické fotbalové reprezentace.

Tuhle třídu reprezentuje on sám v roli Nobbyho. Týpka z Grimsby, co stále věří, že se jednoho dne znovu setká se svým bratrem Sebastianem, se kterým byli tragicky rozděleni už v dětství. Jenže z toho se mezitím stal nejlepší agent britské tajné služby MI6 a mistrně likviduje teroristy po celém světě. Samořejmě v dostatečně exotických destinacích, s tím nejmodernějším vybavením a chováním hodného pravého anglického gentelmana. Celkem logicky je tedy jasné, že Sebastian (Mark Strong) na nějaké Grimsby snadno zapomenul, nebo si ho dokonce ani pamatovat nechce.

Jenže osud svede tyhle dva naprosto odlišné typy znovu dohromady a divák se může začít radovat. Tedy pokud má rád felační a rektální humor, slonní gangbang párty apod. Sacha Baron Cohen zkrátka ostrovtipem s tímhle kořením nešetří a zachází dál, než jste se kdy odvážili snad jen pomyslet. Naštěstí je to vtipné, takže bratři z Grimsby patří jednoznačně k tomu lepšímu, co nám tenhle osobitý komik kdy naservíroval.

Casting je povedený a osobně jsem byl spokojený hlavně s Markem Strongem, který mi prostě v některých pózách připomíná Roberta De Nira za mlada. Tenhle chlápek by měl roli superzabijáka dostat i v nějakém regulérním akčním filmu. Tady totiž jednoznačně dokazuje, že na to má nejen herecky, ale i fyzicky.

Takže pokud máte náladu na rozjitřenou letní komedii, která odsýpá jedna radost (plusem je i střídmá stopáž 82 minut) a nebojíte se nahlédnout jak hluboko vede slonní prdel, dejte bratrům z Grimsby šanci! Budete se u toho královsky bavit, i když asi brzo zapomenete. Ale tak to u bláznivých komedií prostě bývá…

5/7
Parádní letní komedie. Bláznivá tak, jako už dlouho žádná. Pro někoho možná už přes čáru, ale proč neposouvat hranice?!
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
RECENZE: Grimsby – z prdele bratři

Grimsby / The Brothers Grimsby

Komedie / Akční
Velká Británie, 2016, 82 min

Režie: Louis Leterrier
Scénář: Sacha Baron Cohen, Phil Johnston, Peter Baynham
Kamera: Oliver Wood
Hudba: David Buckley, Erran Baron Cohen
Hrají: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Isla Fisher, Rebel Wilson, Penélope Cruz, Ian McShane, Annabelle Wallis, David Harewood, Scott Adkins, Tamsin Egerton, Gabourey Sidibe, Rebecca Front, Lasco Atkins, Sam Hazeldine, Johnny Vegas, Rory Keenan, Brendan Patricks, Nick Boraine, John Thomson, Ricky Tomlinson, Lex Shrapnel…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku