Filmy mimo mainstream
01.08.2016 | bakeero

Kinovýhled: srpen 2016

Filmfanatic vám znovu přináší výhled na to nejzajímavější, co v následujícím měsíci dorazí do českých kin. Podívejte se tedy, co nás čeká v srpnu 2016.

 

suicide-squad_cover Sebevražedný oddíl
Premiéra: 4. srpna 2016
Akční / Dobrodružný / Fantasy
Režisér David Ayer má za sebou převážně povedená policejní dramata (Training Day, Drsný časy atd.), ale Filmfanatica nezklamal ani ve válečném Železném srdci. I proto jsem zvědav, jak si poradil s komiksárnou, která by tak trochu měla adaptovat Tucet špinavců a svým pojetím být de facto týmovkou ve stylu Kick-Ass nebo Deadpoola. Všichni se na to těší, takže proč nevěřit?!

 

bad-moms_cover Matky na tahu
Premiéra: 4. srpna 2016
Komedie
Scénáristické duo první Pařby ve Vegas nám letos v létě hodlá ukázat, že za to umí vzít i matky. Vůbec tedy nechápu, proč do role jedné z nich obsadili Milu Kunis, která prostě jako matka nevypadá – a ještě hezkou řádku let ještě nejspíš vypadat nebude, ale dejme tomu. Snad to bude sranda, i když trailer neslibuje žádný šlágr. Jenže v létě zkrátka komediím odpustíte mnohé, takže třeba tahle shovívavost zafunguje i tady.

 

shallows_cover Mělčiny
Premiéra: 11. srpna 2016
Drama / Thriller / Horor
Pokud se chystáte na dovolenou k moři, tak tenhle film si pusťte až se z ní vrátíte. Jinak si v klidu nezabrouzdáte ani zdánlivě bezpečnými mělčinami. Tohle je prostě jeden z nejlepších žraločích filmů za hodně dlouhou dobu.

 

war-dogs_cover Týpci a zbraně
Premiéra: 18. srpna 2016
Komedie
A znovu se nám tu ve vzduchu vznáší memento Pařby ve Vegas. Tentokrát nás hodlá oslovit sám režisér pařmenské trilogie. Týpci a zbraně líčí skutečný příběh dvou hošíků, kteří během irácké války dokázali vysoutěžit milionový kotrakt pro americkou armádu, i když vlastně se zbraněmi neměli žádné zkušenosti. Pokud se děj dokáže udržet na komediální vlně celou stopáž, mohlo by to být fajn letní pokoukání. Ale Filmfanatic větří, že v závěru se bude mentorovat o tom, že zbraně jsou špatné, zabíjejí lidi atd.

 

star-trek_beyond_cover Star Trek: Do neznáma
Premiéra: 18. srpna 2016
Sci-Fi / Dobrodružný / Akční
Série Star Trek se musí vyrovnat s odchodem J. J. Abramse, který přesedlal ke Star Wars. Podle prvních reakcí se ale Justinu Linovi (série Rychle a zběsile) povedlo posádku hvězdné lodi Enterprise znovu nasměrovat na správný kurz. A i když Filmfanatic jednoznačně preferuje Star Wars, byla by škoda, kdyby v jeho stínu skomírala také druhá velká sci-fi značka.

 

sausage-party_cover Buchty a klobásy
Premiéra: 25. srpna 2016
Animovaný / Komedie
Animované filmy nejsou zrovna oblíbeným žánrem Filmfanatica. Ale u tohohle kousku to vypadá, že ho snad i budu vyhlížet. Ne, Buchty a klobásy nejsou sexistickou teenage komedií, ale de facto by se daly označit, jako food horror. V tomhle snímku totiž potraviny zjistí, co se jim stane, když se stanou “vyvolenými” a zákazníci si je odnesou ze supermarketu domů. Vypadá to zábavně a to i díky řadě odkazů na hraná filmová díla. Nejspíš by z toho ale byl lepší kraťas, než celovečerní film. Uvidíme…

 

Druhá polovina prázdnin tedy (alespoň v kinech) nebude žádná nuda. Je z čeho vybírat a pokud by si měl Filmfanatic vybrat jeden titul, pak by volil Mělčiny. Jejich recenzi očekávejte už příští týden.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku