Filmy mimo mainstream
12.07.2014 | bakeero

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary: Filmfanatic na místě činu

Od čtvrtka 10. července do soboty 12. července byl Filmfanatic přímo v Karlových Varech, aby vám podal svědectví takříkajíc přímo z místa činu. Navštívili jsme samozřejmě i několik filmů s pestrým rozsahem divácké cílovky, takže už v tomto týdnu se těšte na jejich recenze. Konkrétně to bude postapokalyptický The Rover, česká novinka Zejtra napořád a vychvalované pokračování indonéského masakru The Raid 2.

O samotných filmech se rozepíšeme v následných recenzích. V tomto článku se vám, alespoň zhruba, pokusíme nastínit, jak to v samotném městě vypadalo a žilo právě v době, kdy byly Karlovy Vary centrem filmového dění v České republice.

Změna oproti tradičnímu lázeňskému klidu byla samozřejmě patrná hned na první pohled; v historickém centru se to hemžilo filmovými fanoušky, stánky s občerstvením i sponzorskými stanovišti. K plnému vytížení všeho výše zmíněného ale chybělo přívětivější počasí; po většinu času bylo sychravo a sluníčko se příliš neukázalo. I tak ale byla cítit příjemná atmosféra toho, že do Varů se zkrátka sjeli milovníci filmu a nadšenci, stejně jako samotní tvůrci a herci. Zkrátka známe xichty se tu mísily s těmi neznámými a všechno to sálalo filmově přívětivou atmosférou.

Kdo tedy o návštěvě MFF Karlovy Vary přemýšlel, ale dosud se na místo činu nepodíval, rozhodně by příští rok neměl zaváhat. Filmfanatic dorazí zas a své letos nabyté zkušenosti hodlá zúročit.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku